lauantai 14. kesäkuuta 2014

Kesäkuussa mennään

Niin on taas aika mennyt kuin siivillä ja kaikkea on kerenny tapahtumaankin,oikeestaan vaan hyviä juttuja!
Saimi kävi toukokuun puolivälin jälkeen parissa mätsärissä,Ylöjärvellä oli sinisten kakkonen ja Tampereella BIS saaden autokuormallisen palkintoja! Elma oli Ylöjärvellä samaan aikaan epiksissä ja mentiin supermöllit ja möllit.Vauhtia oli ehkä vähän liikaa,mutta hyvä kokemus..Tampereen mätsärissä Elma edusti pienissä aikuisissa ollen punaisten ykkönen,mutta BIS kehässä ei sijoituttu.





Kuvat Riikka Jauhiainen



Sanna kasvattaja järjesti Mäntsälässä mejään perehdytyksen ja sinne ajeltiin Riikan kanssa.Vatti jäi Hämeenlinnaan siksi aikaa,kun kynsi ei vielä kestä täysipainoisesti liikuntaa.Meitä olikin siellä useampi koirakko ja päivä aloitettiin Orrin valioitumisen kunniaksi kuoharilla! Siitä olikin hyvä lähteä metsään,lämpötilan ollessa vähintään +30 astetta!
Teimme jokaiselle koiralle oman jäljen,kahdessa ryhmässä ja sitten ajoimme ja purimme toistemme jäljet.Omista koirista metsään lähti eka Elma.Nenätyöskentely oli aluksi hyvinkin hidasta ja harkitsevaa,mutta kaippa tuo juonesta kiinni pääsi.makaukset haisteltiin hyvin ja niistä Elma sai itseluottamusta,kunnes jokunen metri ennen kaatoa se meni jotenkin ihan umpisolmuun koko koira.Pienellä tsmppaamisella kaadolle toki päästiin.
Saimi veti Riikan kanssa oman jäljen hyvinkin varmasti ja reippaasti,ihan kuin olis useammankin kerran mennyt.
Paluumatkalla koukattiin Tuusulassa katsomassa pikana Vatin ja Cillan lapsia.Olihan ne ihan koiran näkösiä!Ei viivytty kovin kauaa,kun reissu muuten veny yön tunneille asti.


Helatorstaina Elman kanssa käytiin pyörähtää Ruoveden ryhmiksessä tuomarina Paavo Mattila.Sää oli mikä kamalin,satoi ja tuuli.Koska Elma oli ihan ookoo muudilla niin kehään mentiin.Eri ilman SA ta tuli,näillä jatketaan.
Samaan aikaan Saimi edusti Tuomarinkylässä pentunäyttelyissä ollen ROP-pentu!


Tairngiret Scarlet Red ROP - Maroon Red VSP 



Vatti sai kynnen viimein treenikuntoon ja heti aloitettiin pötsin pienennys talkoot,Vatilla siis.Tunnilla kerettiinnkäydä kerran,ennen Nokian epiksiä (4.6) ja epiksissä starttasin molemmilla,Elmalla mölliluokan,tuplana ja Vatilla möllien ja avoimen.Elma oli möllien kolmas ja sijoittu!Vatin kanssa virherivi oli pidempi.Kotiin lähtiessä vertailtiin treenikaverin kanssa lappuja ja hän huomas omissa tuloksissaan virheen.Tuloslaskija oli tekaissut tyhjästä hänelle kolme sekuntia lisäaikaa ja tästä syystä me oltiin parempia.Ja tämä kaikenkukkuraksi jäi voimaan.

Martta,kenties?


Sulo/Laika


Tindra




Kävin samana viikonloppuna Tuusulassa pentuja katsomassa ja luvaamassakin.Uroksen tuleva emäntä kävi myös.Vaikea oli naruista valita ja sen päätöksen teinkin vasta kotona,kun katselin kuvia moneen kertaan.Sinällänsä tasaisia pentuja,kun valinta oli niin vaikea.Uros oli kyllä hyvinkin ihmisläheinen ja aina kameran nähdessään ryhdistäyty ja halusi tulevan kuvatuksi.Aivan totaalisen ihana!


10.6 oli epikset Sastamalassa.Riikka lähti Saran ja Katin kanssa mukaan.Mä olin ihan takareisistä jumissa,kun työt oli ääriasennossa pellolla...no tästä huolimatta ilmosin Elman 2x putkiluokkaan ja 2x mölliluokaan,Vatin kerran putkiluokkaan ja mölleihin.Elmalla ekalla radalla tuli hylly,kun Elma änki itsensä putkeen väärässä kohtaa.muuten meni oikeinkin mukavasti ja irtos hienosti.Tokalla rundilla tuli nolla ja sillä sijoituimme neljänneksi.Katilla loppui puhti ja yllytän Saraa menemään Elmalla mölleihin,ja nehän sitten meni.Eka rata meni ihan mukavasti ja Elmaa olikin kiva seurata sivusta.Toisella radalla ikävä yllätti ja tuli keskeytys,mutta hienosti Sara Elmaa ohjas.
Vatti meni putkiradalla tuhatta ja sataa ja tuli hylly.Ekasta Vatin mölliradasta ei oo mitään muistikuvaa,jos edes meninkään,mutta (toiselta) radalta oli kuvamateriaalia,ja siinä oli ihan mukava meno,ja nopea sellainen.ja sillä irtosi VOITTO! Oho!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti